Selectează o Pagină

Draperia, aliatul tău în lupta cu pereții strâmbi

Ce te faci atunci când vrei să-ți impresionezi oaspeții cu noua ta locuință, dar pereții sunt cam strâmbi? Totul arată impecabil, mobila este fix cea pe care ai visat-o, culorile pereților îți complimentează felul optimist de a vedea lumea, însă acest mic detaliu reușește să strice întreg echilibrul casei.

Ce vei face? Nu este chiar ca alegerea din Matrix, nu există nicio pastilă roșie sau albastră în cazul de față, dar chiar și aici ai o decizie de luat. Mergi pe o variantă facilă, dar de termen scurt sau alegi o soluție pe termen lung?

Pe termen scurt. Folosește-ți creativitatea și transformă draperiile pentru camere într-un aliat plin de culoare care să mascheze pereții strâmbi. Astfel, ele vor deveni mai mult decât un element de decor care să-ți schimbe radical atmosfera din casă. Indiferent de forma sau materialul ales, draperia poate ascunde cu succes denivelările pereților. Preferabil în această situație este să optați pentru perdele sau draperii lungi, astfel încât camera va părea mai înaltă și veți acoperi în întregime toată suprafața peretelui strâmb. Și cum ce nu se vede nu deranjează, ați rezolvat problema acoperind-o. Vă întrebați dacă această metodă seamănă cu ascunsul prafului sub covor? Nu vă înșelați prea tare.

Pe termen lung. Cea mai bună soluție este să nu ai de-a face cu pereții strâmbi, încă de la bun început. De aceea, atunci când vă achiziționați o locuință acordați o atenție sporită materialelor de construcție. De exemplu, blocurile de beton celular autoclavizat atunci când sunt folosite pentru pereții interiori îmbină nu doar rezistența cu ușurința execuției, ci și cu o suprafață dreaptă care se pretează la o finisare ușoară. Motivul este simplu: acest material se formează ușor într-un mulaj drept, fiecare bloc luând exact forma dorită. Mai mult, blocurile au dimensiuni exacte, ceea ce duce la o instalare facilă fără a face exces de mortar. De asemenea, compoziția unui bloc permite o prelucrare ușoară a acestuia, putând fi tăiat, șlefuit sau găurit cu scule uzuale.

Concluzia este simplă: un perete strâmb poate fi acoperit, dar asta nu rezolvă problema cu care te confrunți pentru că o draperie, în definitiv, nu are proprietăți magice, chiar dacă îți asigură o atmosferă de basm în casă.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Instalația electrică – schimbare și upgradare

Instalația electrică – schimbare și upgradare

Cu programul Prima Casă în plină derulare stai și te întrebi dacă nu cumva ar fi util și un altul complementar care să se cheme generic „primul Amper”. În definitiv, orice electrician avizat ANRE o să-ți explice cum instalațiile electrice din blocurile vechi comuniste...

Cum să zugravești singur

Cum să zugravești singur

Ai achiziționat apartamentul pe care ți-l doreai sau îți dorești un upgrade la casa în care locuiești și vrei să dai un plus de culoare pentru că vrei să înveselești atmosfera. Ai pus ochii pe o mobilă nouă, dar parcă mai trebuie ceva... Așa că te decizi să zugravești...

Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la BCAdecasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care ți l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII