Selectează o Pagină

Uscături sau elemente deco?

Te plimbi prin parc și lovești fără să vrei crengile proaspăt căzute din castanul bătrân pe care l-ai iubit din copilărie. Sau poate ești un adevărat colecționar de crabi osificați pe plajă, dar niciodată nu știi ce să faci cu ei odată ajuns din vacanță. Ai terminat de construit casa pe care o proiectezi în minte de când erai în liceu și ți-a rămas un set de blocuri de BCA (pentru că ți-ai dorit foarte mult să rămâi cu câteva și să fii creativ la sfârșit). Te-ai gândit vreodată că în loc să cauți spațiu pentru o serie de materiale de care nu mai ai nevoie, ai putea să le transformi în obiecte de decor?

Ghiveciul din faianță. Ai terminat de amenajat baia, dar meșterul tău a preconizat că are de acoperit o suprafață mult mai mare, așa că te-ai trezit cu o cutie neatinsă. Cinci bucăți pot foarte bine lua forma unui ghiveci. La fel de bine le poți lipi de scaunul prăfuit de timp din beci pentru ai da un nou șezut. Poate ți-a rămas o placă din setul cel scump pe care l-ai folosit doar lângă oglindă: pune-l într-o ramă și ai un element de decor.

Polițele mereu noi. Poate că nu știai, dar betonul celular autoclavizat nu este doar un bun izolator, ci are marele avantaj de a fi foarte ușor de manevrat. Taie-l felii și transformă-l în polițe pe care să le montezi pe perete. Dacă pereții sunt din BCA, prinderea se face foarte ușor și prin natura suprafeței drepte, le poți revopsi de câte ori vrei pentru a da o nuanță fresh de fiecare dată când simți ca e nevoie.

Geamurile noastre, tablouri inedite. Pentru că știi că un perete modern dintr-un material eficient termic nu-și face complet treaba până nu ai schimbat și ferestrele, te-ai hotărât să le înlocuiești cu tâmplărie PVC și geamuri de termopan. Ai terminat cu gletuirea peretului de BCA și totul arată ca nou, dar ce faci cu ramele vechi? Cum ar fi să le recondiționezi și să le transformi în tablouri minimaliste pe unul dintre pereții goi din casă?

Transperante vechi, rafturi noi. Poate că transperantele vechi de la bunica nu par să-și mai facă treaba, dar dacă le-ai recondiționa ar deveni un obiect chiar artistic. Ai putea să le transformi în pereții unui dulap cu rafturi.

Scara florilor. De regulă, o scară de lemn are o viață limitată la un număr de șantiere. Dacă ai folosit una nouă pentru ridicare unei case, poți să fii sigur că și-a cam făcut treaba. Decât să riști improvizații care să o țină în picioare, mai bine ai transforma-o într-un mobilier de depozit triunghiular. Nu-ți trebuie decât niște plăci de lemn și un pic de vopsea.

Câte borcane, atâtea ghivece de flori. Câte coșuri de metale, atâte suporturi de fructe. O chitară veche poate la fel de bine să devină un mic dulăpior deschis, iar crengile uscate pot deveni cuiere eco. Alegerea îți aparține.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

DESPRE


Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la ABCEDEcasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care și l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII