Selectează o Pagină

BCA – eficiență pe șantier și durabilitate pentru o viață

O casă este o alegere pentru o viață, unul dintre puținele proiecte în care este bine să stăm departe de compromisuri, pentru a nu regreta apoi timpul și banii investiți. Atunci când ne hotărâm să construim, sunt esențiale atât timpul de execuție, pentru a rămâne în bugetul alocat, cât și durabilitatea construcției pe termen lung.

BCA-ul poate fi o opțiune inteligentă pentru a avea o casă modernă, eficientă energetic, rezistentă la dezastre și sănătoasă.

Deși decizia finală privind materialele de construcții se ia împreună cu arhitectul și inginerul proiectant, în funcție de specificul zonei, al solului și al clădirii, este bine să vă informați despre toate opțiunile disponibile din surse tehnice, nu să dați crezare miturilor.

BCA- un material eficient și prietenos cu mediul

Dimensiunile ecologică și economică devin din ce în ce mai importante atunci când planificăm o construcție, pentru că aceasta va avea impact asupra mediului în care vom trăi noi și copiii noștri, în următoarele decenii.

Dacă ne gândim că BCA-ul se fabrică doar din materiale naturale care există în abundență, iar procesul nu implică degajare de noxe, ci doar de abur, înțelegem de ce este o alegere verde, potrivită pentru o casă cu proprietari responsabili, care țin la protejarea mediului.

De multe ori, BCA-ul este preferat și pentru că pierderile de material sunt minime. Blocurile sunt tăiate de la început cu o precizie înaltă (aproximativ +/-2mm, chiar +/- 1 mm la anumiți producători) și există o gamă foarte largă de dimensiuni, pentru a acoperi toate nevoile de construcție. Resturile de material se reciclează pe loc, fiind reintroduse în procesul de producție, minimizând astfel deșeurile din mediul înconjurător.

BCA – eficiență pe șantier și durabilitate pentru o viață

Chiar dacă sunt necesare dimensiuni atipice sau forme speciale, acestea se por realiza cu ușurință direct pe șantier.  Și aici se pot recicla resturile de material ca material de umplutură.

Avantajul cel mai mare al utilizării BCA pe șantier este dat de dimensiunea și greutatea blocurilor. Acestea pot fi zidite rapid, ajutând la scurtarea timpului de a ridica construcția la roșu. În afară de instalarea primului rând care necesită o atenție suplimentară și pregătiri speciale, restul zidului se ridică simplu și rapid, fiecare bloc putând fi poziționat de un singur meșter, greutatea fiecărui bloc fiind de maxim 25-30 kg.

Durabilitatea BCA în timp

Pe lângă viteza de construcție, care este importantă pentru beneficiar, contează mult și durabilitatea construcției în timp. In cazul locuințelor, ne așteptăm la o durată de viață de cel puțin trei generații.

BCA-ul, prin structura lui uniformă și poroasă este afectat putin spre deloc de procesele de îmbătrânire. Are o foarte bună rezistență la compresiune și încovoiere, uniform pe toată suprafața blocului. Mai mult, nu se macină sau nu putrezește în timp, ca alte materiale de construcție. Bineînțeles, aceste proprietăți sunt valabile dacă au fost respectate normele de construcție și izolare de la început, pe care le vom aminti în continuare.

BCA – eficiență pe șantier și durabilitate pentru o viață

Pentru că gândim în termeni de ecologie și reciclare, în cazul în care dorim să desființăm o parte dintr-o construcție din BCA, sau întregul ansamblu, materialul este în întregime reciclabil și reutilizabil deoarece este produs doar din compuși naturali.

Recomandări pentru o clădire durabilă

Toate aceste avantaje ale BCA-ului se mențin pentru mult timp dacă de la început materialul este utilizat în conformitate cu recomandările producătorului. Este esențial ca blocurile de BCA să se păstreze, până în momentul în care sunt zidite în folia de protecție în care sunt livrate pentru a le menține uscate și în cea mai bună condiție.

Întrucât BCA-ul este un material poros care absoarbe umezeala, nu se recomandă zidirea pe timp ploios, deoarece apa în exces se va evapora mai greu, iar liantul special se va usca și el mai greu.

Blocurile BCA sunt ușoare, dar și casante, astfel încât, până sunt securizate cu mortar special în poziția lor finală, trebuie mânuite cu atenție pentru a nu se crăpa.

Astfel, dacă visați să fiți proprietarii unei case moderne, în care eficiența economică se împletește cu grija pentru mediu pe termen lung, discutați cu inginerul proiectant despre oportunitatea de a folosi BCA ca alegere verde si prietenoasă cu bugetul.

 

 

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Alege BCA pentru o casă rezistentă la cutremure

Alege BCA pentru o casă rezistentă la cutremure

În construcții e ca în sănătate: experții spun că este mai bine să previi, decât să tratezi. Deoarece România este o zonă cu o activitate seismică demnă de luat în seamă, cutremurele sunt un subiect de discuție atunci când construim sau consolidăm o casă. Legi și...

Alege BCA- o soluție sănătoasă pentru casa ta

Alege BCA- o soluție sănătoasă pentru casa ta

Vrei tot ce este mai bun pentru tine și familia ta. Atunci când construiești, este bine să te informezi asupra materialelor folosite și a efectelor acestora asupra sănătății locuitorilor, pe termen lung. Casa ta trebuie să fie o oază de relaxare și sănătate, nu o...

Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la BCAdecasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care ți l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII