Selectează o Pagină

Cum să zugravești singur

Ai achiziționat apartamentul pe care ți-l doreai sau îți dorești un upgrade la casa în care locuiești și vrei să dai un plus de culoare pentru că vrei să înveselești atmosfera. Ai pus ochii pe o mobilă nouă, dar parcă mai trebuie ceva… Așa că te decizi să zugravești pereții. Și pentru că ai încredere în forțele tale, îți zici că n-ar fi rău să te apuci singur de treabă. Însă, înainte de a te apucă de treabă ar trebui să știi câteva mici secrete care îți vor ușura munca extrem de mult.

Asigură-te că ai toate instrumentele necesare

Atunci când te-ai decis să zugrăvești, fii sigur că ai toate ustensile necesare. De la trafalete și tavă, la scotch lat pentru a masca tocurile de la uși și ferestre, la gletieră sau chiar ziare sau o celofan pentru a acoperi pardoseala și mobilă mutată în altă cameră sau în mijlocul spațiului în care vei zugrăvi.

Asigură-te că există compatibilitate

Înainte să începi să zugrăvești, asigură-te că suprafețele sunt pregătite corespunzător pentru că această etapă va fi decisivă asupra calității rezultatului final. Asta înseamnă că pereții trebuie să fie drepți, de aceea munca va fi mult mai ușoară dacă aceștia sunt realizați din BCA, tencuiala și gletul sunt uscate corespunzător, iar amorsa aplicată este compatibilă cu vopseaua aleasă și bineînțeles deja uscată înainte de a începe să zugrăviți.

Evită neplăcerile condensului

Pentru a evita condensul pe suprafața pereților și a te asigura că nu vei avea o suprafață zugravită cu mucegai ar trebui ca acel perete să fie izolat termic, dar dacă aveți un apartament construit cu BCA acest lucru nu mai este nevoie grație proprietăților poroase și termoizolante ale acestui material fapt care face ca pereții “să respire” în voie fără a mai apela la un strat de izolație suplimentar. De asemenea, este recomandat să evitiți vopsirea în zilele ploioase și să te asiguri întotdeauna că în camera pe care o zugrăvești există o ventilație corespunzătoare prilenică atât spațilui de muncă, cât și sănătății tale.

Alege culorile cu grijă

Chiar dacă îți pare doar o percepție, nunațele închise dau o senzație de apropiere a spațiului, pe când cele deschise la culoare îți conferă un grad crescut de luminozitate și spațialitate. Astfel, o cameră mai mare poate părea mai prietenoasă și devine mai familiară dacă este zugrăvită în culori calde, iar una mai îngustă poate căpătă o deschidere suplimentară prin inserarea unor dungi orizontale într-o culoare complementară pereților.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Instalația electrică – schimbare și upgradare

Instalația electrică – schimbare și upgradare

Cu programul Prima Casă în plină derulare stai și te întrebi dacă nu cumva ar fi util și un altul complementar care să se cheme generic „primul Amper”. În definitiv, orice electrician avizat ANRE o să-ți explice cum instalațiile electrice din blocurile vechi comuniste...

Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la BCAdecasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care ți l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII