Selectează o Pagină

Meșterul în casă – ce trebuie să știi când îți renovezi casa

Atunci când ne decidem să renovăm casa, de cele mai multe ori apelăm la ajutorul unor specialiști în renovare. Pe scurt, întrebăm și cerem sprijinul acelor firme specializate sau echipelor de meșteri care ne ajută să trecem peste această operațiune cu succes.

Fă-ți un plan de acțiune

Chiar dacă te-ai decis să apelezi la un ajutor exterior, asta nu înseamnă că nu trebui să-ți planifici fiecare pas. Documentează-te ce presupune o renovare, caută sfaturi chiar pe internet, întreabă-ți prietenii și cunoștințele și pune pe hârtie tot ce ai nevoie: materialele, o estimare a tuturor costurilor de renovare și o defalcare a lor pe subpuncte, precum și timpul necesar. Apoi consultă-te cu firma angajată și ajustează unde este cazul.

Atenție la depășirea bugetului

Orice sumă ai stabili pentru toate lucrările, asigură-te că ai o rezervă de cel puțin 30% pe care s-o folosești dacă va fi cazul. Și de cele mai multe ori, experiența renovării ne spune că mereu apar cheltuieli neprevăzute. Dacă vă numărați printre acei norocoși proprietari ai unei case realizate din BCA, atunci procentul poate fi și mai mic deoarece acest material scade costurile prin simplu fapt că facilitează munca de renovare.

Folosește materiale de bună calitate

În acest caz, nu trebuie să faci rabat de la calitate deorece aici este cheia unei renovări de succes. Asta înseamnă să ai grijă nu doar la detalii ce țin de tipul de vopsea folosită pentru pereți, ci și la alte elemente importante ale ecuației, cum ar fi timpul de execuție. Dacă vă decideți să câștigați mai mult spațiu în apartament și să transformați o cameră în două spații separate, atunci BCA-ul este soluția ideală  pentru un perete despărțitor datorită faptului că este un excelent izolator fonic și ușor de manipulat de către cei care realizează lucrarea.

Paza bună…

Nu sugerăm că trebuie să fii mereu prezent pe șantierul renovării, dar atunci când încredințezi lucrarea altcuiva, este bine să verifici stadiul lucrărilor. De la cum arată pereții, la cum s-a finisat acoperișul, de la schimbarea instalației electrice și de gaze la aranjarea parchetului, toate aceste operațiuni care se fac în timp, ar trebui verificate nu la final, ci în timp.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Cum să zugravești singur

Cum să zugravești singur

Ai achiziționat apartamentul pe care ți-l doreai sau îți dorești un upgrade la casa în care locuiești și vrei să dai un plus de culoare pentru că vrei să înveselești atmosfera. Ai pus ochii pe o mobilă nouă, dar parcă mai trebuie ceva... Așa că te decizi să zugravești...

DESPRE


Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la ABCEDEcasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care și l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII