Selectează o Pagină

Podul casei tale, o mansardă cu stil

Ți-aduci aminte poate de verile lungi petrecute la bunici și de curiozitatea cu care ai fi vrut să investighezi fiecare colțișor din vechea gospodărie. Și dacă era vreun loc interzis, înfricoșător și interesant totodată atunci trebuie să fi fost podul bătrân mereu umplut cu grâne sau fân. Te-ai gândit vreodată că tocmai aceste amintiri ar putea fi unul din motivele pentru care cel mai înalt spațiu din casele moderne nu e altceva decât un depozit la înălțime? Sigur că amenajările din reviste de design îți par fantasmagorii costisitoare, dar dacă nu-i chiar așa? Dacă există metode inovative de a integra acest spațiu în viața cotidiană fără să fie nevoie de eforturi costisitoare?

Teama de izolație. Atâtea forme de pod sunt, câte case se construiesc, dar o regulă generală rămâne în picioare: pereții din materiale moderne oferă un confort termic util. Sigur că cea mai mare parte din orice pod este ocupată de acoperiș, dar și pereții contează. Să luăm în calcul o casă cu pereți din beton celular autoclavizat cu un acoperiș normal de tablă zincată sau din țiglă. În măsura în care îmbinările dintre pereți și acoperiș sunt corect făcute, izolația ar trebui să fie suficient de bună pentru a transforma podul în mansarda pe care ți-o dorești.

Util, nu deco. E firesc să începi să-ți imaginezi cele mai colorate dormitoare amenajate chiar la tine în casă, dar n-ar strica să începi cu începutul. Dacă depozitul prăfuit de altădată e pe cale de a deveni noua ta mansardă, vei avea nevoie de apă, căldură și poate chiar și de o toaletă de serviciu. Preferabil apelând la o echipă profesionistă, prelungește țevile respective înainte de orice.

Simplu. Ușor. În funcție de suprafață, de unghiul de coborâre al acoperișului, dar și de designul ales, s-ar putea să îți dorești o formă de spațiere a podului. Te poți folosi de stâlpii de susținere ai acoperișului pentru delimitarea viitoarelor camere. Indiferent că folosești rafturi despărțitoare pe care să așezi cutiile până nu demult răsfirate peste tot sau că alegi un material ușor și manevrabil ca BCA-ul pentru a crea niște pereți aparenți, este important să ții cont de înălțimea încăperii.

Ce adăpostește mansarda? De la cele mai romantice dormitoare și până la locuri de joacă pentru cei mici, noul spațiu câștigat prin amenajarea podului merită folosit la întregul potențial. Mai înainte de toate, folosește partea joasă a camerei pentru amenajarea unor rafturi suplimentare – desigur, nu-i niciodată suficient spațiu de depozitare. Apoi calculează variantele tehnice. Dormitorul se întinde mai degrabă pe lungime și lățime decât pe înălțime, iar un birou ocupă mai puțin loc. De ce nu ai amenaja chiar și o bucătărie în noul spațiu? Sau o sală de sport, un spațiu creativ pentru acel hobby pe care îl amâni de prea mult timp ori chiar o sală de fitness sunt la fel de posibile.

Mai puțin e mai mult. Mai puține modificări înseamnă mai mult spațiu câștigat, de aceea ar fi bine să găsești un punct de armonie între noua utilitate a mansardei și dorința ta de a face amenajări semnificative. Imaginează-ți că poți compartimenta încăperea pur și simplu folosind un sistem de draperii bine gândit sau poți transforma grinzile în plafoane pentru niște pereți textili care să ofere o nouă imagine. Indiferent de linia pe care vrei să mergi este important să te asiguri că respecți normele de siguranță în vigoare.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

BCA- o soluție modernă pentru o casă eficientă energetic

BCA- o soluție modernă pentru o casă eficientă energetic

Când construiești, o faci cu gândul la următoatele decenii și la bunăstarea familiei tale, pe termen lung. Pe lângă rezistența și siguranța construcției, dimensiunea de eficiență capătă din ce în ce mai multă importanță, într-o lume în care resursele naturale sunt din...

Alege BCA pentru o casă rezistentă la cutremure

Alege BCA pentru o casă rezistentă la cutremure

În construcții e ca în sănătate: experții spun că este mai bine să previi, decât să tratezi. Deoarece România este o zonă cu o activitate seismică demnă de luat în seamă, cutremurele sunt un subiect de discuție atunci când construim sau consolidăm o casă. Legi și...

DESPRE


Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la ABCEDEcasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care și l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII