Selectează o Pagină

Cum alegi sediul potrivit pentru firma ta?

Fă acest calcul: lucrezi de la 18 ani până la 68 de ani cu o medie de 8 ore pe zi – adică petreci 23.3% din timpul total la serviciu. Să spunem că dormi în medie 8 ore pe noapte, ceea ce înseamnă că 21% din timpul în care ești treaz în decursul a 76 de ani ești la serviciu. Deodată locul unde se află biroul devine foarte important, nu crezi?

Ți-ai deschis firma, nu ai activitatea la sediul social ales și, deci, trebuie să deschizi un punct de lucru într-o altă locație. Juridic vorbind, trebuie să depui declarația de începere a activității, un act modificator, actul constitutiv și contractul de proprietate, de închiriere sau comodat asupra spațiului unde se va afla acest punct de lucru. Sau poate că tocmai s-a schimbat legea. Mai intersant vorbind, ești în momentul în care îți alegi un spațiu.

E firesc să conteze spațiul în sine, având în vedere că acolo vei petrece o bună parte din zi, zi de zi, poate chiar ani de acum în colo. Așadar, după ce ar trebui să te uiți?

Clădirea. Este un bloc modern, proaspăt ridicat, pe structură de oțel armat cu pereți din beton celular autoclavizat, aerisire inteligentă, panouri solare pe acoperiș și cele mai rapide lifturi din tot orașul? Super. Dar nu-i suficient. O clădire nouă, proiectată pe principiul eficienței energetice folosind cele mai inovative materiale din domeniu poate să te atragă, dar e de preferat să nu iei decizia bazându-te numai pe asta.

Casă sau bloc. Prin natura fiecărui oraș în parte s-ar putea ca locațiile bune să nu se confunde mereu cu clădirile noi. În București, de exemplu, antreprenorii caută mai degrabă case vechi, de tip interbelic pentru simplul motiv că acestea folosesc un model arhitectural permisiv pentru sediul unei companii: camere cu suprafețe mari, înalte, grădină și cu localizare centrală. Pe de altă parte, o clădire nouă gândită pentru a găzdui firme are infrastructura necesară – de la cablurile trase deja prin pereți și până la compartimentarea modernă, ușor de adaptat la orice necesități.

Furnizori. Activitatea comercială a companiei poate limita aria de opțiuni în alegerea locației. Dacă este o firmă care lucrează zilnic cu furnizori, cel mai probabil sediul ar trebui să fie accesibil acestora. În definitiv, întârzierile sunt dușmanul tău numărul 1.

Trafic. Poate nu vei avea un program bătut în cuie, dar angajații tăi sigur au. Șansele ca aceștia să-l respecte cresc odată cu opțiunile de transport. Ideal ar fi ca noul tău sediu să fie în apropiere de o stație de metrou, dar și să aibă câteva locuri de parcare pentru cei care preferă mașina personală.

Mâncare. Poate că tu nu ai pus problema așa, dar te-ai gândit vreodată că un angajat își calculează cheltuielile zilnice atunci când alege un job? „Vin cu pachet de acasă? Am acces la mâncare gătită în apropiere? Comand mâncare?” Totul până la urmă se reduce la venit versus costul săptămânal pe care îl impune jobul respectiv.

Afară. Poate că nu chiar printre primele locuri între motivele pentru care alegi un job, spațiul din jurul biroului contează însă destul de mult. Poluarea fonică, poluarea atmosferică, spațiul verde contează destul și din ce în ce mai mult.

Spațiul. Cât de mari sunt birourile și camera pentru întâlniri sunt alte aspecte importante. Desigur, aici lucrurile variază și în funcție de activitatea firmei respective. O compartimentare ulterioară a camerelor este, totuși, posibilă, dar depinde foarte mult de structura clădirii.

Te-ar mai putea interesa și aceste articole:

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

DESPRE


Bine ai venit în lumea unde inspirația se simte ca acasă! Visează cu ochii deschiși și află sfaturi, idei și soluții pentru casa ta, de la A la ABCEDEcasa.ro

Descoperă cum inovația conturează viitorul și construiește-ți căminul pe care și l-ai dorit întotdeauna.

CATEGORII